left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2020aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Bane NOR Eiendom forvalter flere kultur­historiske eiendommer enn noen andre ­aktører i Norge. Vi tar vare på byggene ved å finne gode måter å bruke dem på, i tett samarbeid med både vernemyndigheter og leietakere.


Våre kulturhistoriske eiendommer

Med over 500 fredede og vernede bygg er vi en av landets største eiere av kulturhistorisk eiendom.

De fleste jernbanestasjonene er over hundre år gamle.

Den beste måten å ta vare på byggene på, er at de blir brukt. Vi leier dem ut til leietakere som ofte driver med utadrettet virksomhet.

Forvaltning av kulturhistoriske bygg krever ­kompetanse og kreativitet, og vi samarbeider
tett med vernemyndighetene.

 

Om Voss

Stasjonen er i jugendstil og stod ferdig i 1883. Den er vernet. Her er det et ledig areal til kiosk eller kafe. Øvrig areal leies ut til Vy, Bane NOR og Fleichers. Vi ferdigstilte et nytt terminalbygg for noen år siden. Det forbinder bussterminalen på nedre plan med ­togplattformene på øvre plan. Hver dag i en normal­periode er det cirka 700 personer som tar toget herfra.

Visjon for Voss: Ekstremsportbygda, vintereldorado og mye mer. En attraktiv destinasjon. Toget stopper rett ved gondolen. Vi har bidratt til å gjøre Voss mer tilgjengelig.

Hotellet Scandic Voss har inngang direkte fra tog­plattformen. Hotellet har 215 rom, konferanse­avdeling til 450 personer og ble ferdigstilt i 2020.

Kontorbygget med kafe på gateplan er under bygging. Her blir offentlige og private helserelaterte virksomheter samlet.


Har du lest disse?

Bjørvika: Bærekraftig ­byutvikling

Bane NOR Eiendom er en sentral aktør innen bærekraftig byutvikling i Norge. Med vår unike portefølje utvikler vi boliger og næringsbygg ved sentrale knutepunkter, så flere kan velge tog og annen kollektivtransport.

Les mer

Drammen stasjon: Bærekraftig bevegelsesfrihet

Bane NOR Eiendom har alltid vært knyttet til jernbanen i Norge, og har 316 stasjoner i bruk i 2021. Vi vil gjøre det enkelt å koble togreisen med ­andre, bærekraftige transport­løsninger som tar deg dit du vil.

Les mer

Sundland i Drammen: En stor og variert portefølje

Bane NOR Eiendom har en svært stor og variert portefølje over hele Norge, som forvaltes for å sikre best mulig utnyttelse av eiendommene, både strategisk og kommersielt.

Les mer