left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2020aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Bane NOR Eiendom har alltid vært knyttet til jernbanen i Norge, og har 316 stasjoner i bruk. Vi vil gjøre det enkelt å koble togreisen med ­andre bærekraftige transport­løsninger som tar deg dit du vil.


Våre stasjoner

Vi har 316 togstasjoner hvor togene stopper. Disse skal være trygge og tilgjengelige og ha et relevant tilbud som de reisende kan benytte. Vi jobber for å lage gode overganger til andre transportmidler.

Mange steder har vi tilrettelagt for sykkelhotell.

I mobilitetsstrategien leter vi etter flere transport­løsninger som de reisende kan benytte ifm. togreisen.nde kan benytte i forkant eller forlengelsen av togreisen.

 

Utvikler for kollektivtransport

Ved å utvikle boliger, arbeidsplasser og hoteller ved stasjonene tilrettelegger vi for at flere kan benytte toget og bli mindre avhengig av bil.

Tettere by gjør det enklere for folk å nå det de skal med gange, sykkel eller kollektivtilbud.


Knutepunktet Drammen stasjon

Drammen stasjon er det viktigste knutepunktet i ­Buskerudregionen:

Hver dag i en normalperiode er det cirka 6000 personer som tar toget herfra. På stasjonen er det pizzarestaurant, kafe, frisør og matbutikk.

Sykkelhotellet har plass til 244 sykler.

Bane NOR skal bygge flere spor, nye og forlengede plattformer med solceller på plattformtakene og gjøre arbeider på Bybrua. Dette gjøres for å legge til rette for mer effektiv togdrift. Ferdigstilles i 2025.

 

Eiendomsutvikling

Hotellet Quality River Station Hotel ligger rett ved stasjonen og ble ferdigstilt i 2019. Det er på 14 etasjer, har 247 rom og konferansefasiliteter til 500 stykker og drives av Nordic Choice Hotels.

I kontorbygget, Drammen stasjon Business Center, like ved holder fem bedrifter til fordelt på de 600 arbeidsplassene. Her er det kantine, kafé, sykkel­parkering, garderober, treningsrom og takterrasse.  Flere ansatte bor i Oslo og pendler hit. Bygget ble solgt i 2020.


Har du lest disse?

Bjørvika: Bærekraftig ­byutvikling

Bane NOR Eiendom er en sentral aktør innen bærekraftig byutvikling i Norge. Med vår unike portefølje utvikler vi boliger og næringsbygg ved sentrale knutepunkter, så flere kan velge tog og annen kollektivtransport.

Les mer

Sundland i Drammen: En stor og variert portefølje

Bane NOR Eiendom har en svært stor og variert portefølje over hele Norge, som forvaltes for å sikre best mulig utnyttelse av eiendommene, både strategisk og kommersielt.

Les mer

Voss: Kulturhistoriske ­eiendommer

Bane NOR Eiendom forvalter flere kultur­historiske eiendommer enn noen andre ­aktører i Norge. Vi tar vare på byggene ved å finne gode måter å bruke dem på, i tett samarbeid med både vernemyndigheter og leietakere.

Les mer