left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2020aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Bane NOR Eiendom er en sentral aktør innen bærekraftig byutvikling i Norge. Med vår unike portefølje utvikler vi boliger og næringsbygg ved sentrale knutepunkter, så flere kan velge tog og annen kollektivtransport.


Kjernen i vår virksomhet

Vi utvikler boliger, hoteller og næringsbygg på/ved knutepunkt som bidrar til at flere tar toget.

 

Vi samarbeider med andre, både offentlige og private aktører for å nå et felles mål om bærekraftig utvikling.

 

Vi stiller tydelige miljøkrav til leverandørene og har høye miljøambisjoner.

 

Våre bygg blir utviklet slik at de skal tåle mange generasjoner.

 

Fakta om Barcode og Oslo S/Østbanehallen

Barcode utvikles av Oslo S Utvikling AS som er et samarbeid med Linstow Eiendom, Entra Eiendom og oss. Her har vi bygget 400 boliger og skal utvikle ytterligere cirka 1500. Når disse er ferdigstilte bor omlag 4000 mennesker her. I de ferdigstilte næringsbyggene jobber cirka 10 000 mennesker. Og det skal tilrettelegges for ytterligere 2000 arbeidsplasser fremover. I tillegg er det 12 000 kvadratmeter med handelsarealer på gateplan.

Miljøbesparelser knyttet til redusert bruk av privatbil: Cirka 15 tonn mindre utslipp av CO2 per døgn.

Oslo S: Cirka 150 000 personer innom i løpet av en dag. 19 kiosker/butikker og 13 serveringssteder. Cirka 1000 togavganger per dag.

Østbanehallen og Østbanebygget er restaurert. Cirka 15 000 personer innom daglig. Hotell, fire butikker, åtte serveringssteder og turistkontor. Møteplass. Glassveggen i enden har 85 lysende plater som skaper ulike stemninger.


Har du lest disse?

Drammen stasjon: Bærekraftig bevegelsesfrihet

Bane NOR Eiendom har alltid vært knyttet til jernbanen i Norge, og har 316 stasjoner i bruk i 2021. Vi vil gjøre det enkelt å koble togreisen med ­andre, bærekraftige transport­løsninger som tar deg dit du vil.

Les mer

Sundland i Drammen: En stor og variert portefølje

Bane NOR Eiendom har en svært stor og variert portefølje over hele Norge, som forvaltes for å sikre best mulig utnyttelse av eiendommene, både strategisk og kommersielt.

Les mer

Voss: Kulturhistoriske ­eiendommer

Bane NOR Eiendom forvalter flere kultur­historiske eiendommer enn noen andre ­aktører i Norge. Vi tar vare på byggene ved å finne gode måter å bruke dem på, i tett samarbeid med både vernemyndigheter og leietakere.

Les mer